‘In krabbengang’ op de shortlist Jan Wolkers Prijs

In krabbengang door kreeftenboeken is op de shortlist van de Jan Wolkers Prijs geplaatst en is daarmee nog altijd in de race voor de titel beste natuurboek van 2016, zo werd zondagochtend 21 augustus bekend gemaakt op radio 1 in het programma Vroege Vogels. Luister het fragment hier terug. 

 

Van de vijftien boeken die in juli op de longlist waren geplaatst, zijn er vijf overgebleven die kans maken op de titel beste natuurboek van 2016. Naast In krabbengang door kreeftenboeken zijn dat Botanische Revolutie van Norbert Peeters, De grutto van Albert Beintema, Dit is mijn hof van Chris de Stoop en Zoektocht naar het paradijs van Arita Baaijens. De uitreiking van de prijs zal op 16 oktober tijdens een speciale uitzending vanuit de Lakenhal in Leiden plaatsvinden.

 

De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant en wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste ‘groene’ boek van Nederland. De genomineerde boeken lopen uiteen van poëzie tot veldgids, zolang natuur maar de hoofdrol speelt. De jury liet eerder al eens optekenen dat de naam ‘Jan Wolkers Prijs’ aangeeft dat humor en wat dwarsigheid kunnen meewegen in de beoordeling.

 

 

Front cover In Krabbengang

%d bloggers like this: