ABBA in een Volvo (vlog)

Onder de naam ABBA in een Volvo vloggen Alex Alsemgeest en Biene Boer over boeken en bibliotheken. Sinds de inleidende vlog op 1 augustus zijn er vier filmpjes verschenen. Volg ABBA in een Volvo nu op YouTube en blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de bibliotheek- en boekenwereld.

Alex is boekwetenschapper en bibliograaf en werkt bij voorkeur in de mooiste bibliotheken in binnen- en buitenland. Hij publiceert over boekgeschiedenis, natuurlijke historie en Scandinavië. Biene is een specialist in de openbare bibliotheek met interesses die uiteenlopen van kinderboeken tot leesbevordering en bibliotheekorganisatie en evenementenplanning. Samen vertegenwoordigen zij twee totaal verschillende kanten van de boekenwereld. Met branie, humor en nieuwsgierigheid treden zij elkaars wereld tegemoet. In de eerste vlog worden zij met een flinke knipoog nader geïntroduceerd.

Vier vlogs over Scandinavië
De vlogs die in de eerste weken zijn verschenen gaan over boek- en bibliotheek gerelateerde onderwerpen die Alex en Biene op reis in Scandinavië op hun pad vonden. Ze belandden onder meer op een Jane Austen tentoonstelling in een Zweeds kasteel en sliepen in een nachtje tussen de boeken in een oude school.

Op een Zweedse garageverkoop (een “loppis”) vonden zij een beroemd kinderboek: Nils Holgerssons wonderbare reis. Selma Lagerlöf schreef het boek als een soort verhalende aardrijkskunde. Het is dan ook niet vreemd dat het ook Alex en Biene aanmoedigt om dwars door het land te trekken. Onderweg komen zij verschillende dieren uit het boek tegen.

 

%d bloggers like this: